Åbningstider:

Man-Ons: 08:00-17:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-17:00

Tidsbestilling:

Telefon: 44 91 91 44
Vagt: ring og følg vejledningen

Praktisk info:

Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening

Billeddiagnostik

Billeddiagnostisk kan vi på Herlev Dyreklinik tilbyde dig flere muligheder. Vi har flere billeddiagnostiske hjælpemidler. CT scanning, digital røntgen, tandrøntgen, ultralyd og endoskopi.

Vi tilbyder optagelser til vurdering i Kennelklubben for HD, AA etc.

Derudover har vi tilknyttet eksterne dyrlæger, både i forbindelse med specielle ultralydsscanning og ved second opinion af optagelser. Dette har vi gjort for at være sikre på at du få den bedste vurdering af dit hund eller kats røntgenbilleder og ultralydsundersøgelse. Læs mere om ultralydsundersøgelser på hund, kat og andre kæledyr herunder. Du kan også læse om røntgenundersøgelse på hund, kat, kanin og andre kæledyr.

CT scanning hund

En CT scanning er en avanceret 3D røntgenundersøgelse, der kan give et mere præcist billede af væv og har en langt højere detaljegrad end almindelige røntgenbilleder.

Læs mere om CT scanning her.

Bronkoskopi ved hund, kat. Kikkertundersøgelse hund og kat

Vi kan her på Herlev Dyreklinik lave bronkoskopier på hund og kat, også kaldet luftvejskikkertundersøgelser, da vi har et bronchoskop. 

Der kan være flere årsager til at vi foretager en luftvejskikkertundersøgelse på dit dyr. Det er et diagnostisk redskab, som kan bruges til at undersøge:

  • irriterede slimhinder
  • orm i luftvejene
  • fremmedlegemer, som græs, ax, korn eller tumorer
  • bronchoalveolær lavage – en lungeskylleprøve
  • slim i luftvejene

Ultralyd

Vi kan her på Herlev Dyreklinik lave ultralydsundersøgelser.

Der kan være flere årsager til at vi ønsker at foretage en ultralydsscanning på din hund, kat, kanin eller andre kæledyr. Ultralydsscanning er et diagnostisk redskab, som kan bruges til at undersøge forandringer i kroppensbløddele. Det kan være:

  • Livmoderbetændelse, pyometra ved hund og kat
  • Fortykkede tarmevægge
  • Væske i kropshuler som brystkassen, bugen, blære, mave, lunger osv
  • Sten i nyre, blære.
  • Organers størrelse og udseende.

Ultralyd bliver ofte foretaget på et vågent dyr, men i enkelte tilfælde skal det sederes.Ultralyd af dit dyr er ikke smertefuldt. Dit dyr skal dog ofte ligge på ryggen under undersøgelsen, hvor en dyrlæge ofte vil klippe og påføre gel eller sprit på det område der skal scannes. En veterinærsygeplejerske vil ofte assistere og holde dyret stille.

Røntgen

Vi kan tage røntgenbilleder på Herlev Dyreklinik og har røntgenanlæg og digital optagelse. Vores røntgenplade er den med den højeste opløsning på markedet, således kan vi se selv meget fine strukturer. Vores plade gengiver 4,9 liniepar/mm, hvilket er en del bedre end de fleste andre anlæg, der viser omkring 3,5-4 liniepar/mm.  

Der kan være flere årsager til at vi foretager en røntgenundersøgelse på dit dyr. Det er et diagnostisk redskab vi bruger når vi har brug for at se knogler fx i forbindelse med gigt eller knoglebrud. Vi bruger også røntgenoptagelser til at se de indre organer på dit dyr og nogle gange kan vi se interessante genstande i maven på et dyr. 

Hos mange hunderacer skal man have fastlagt hvilken status de har for hofteledsdysplasi (HD) og albueledsarthrose (AA/AD) for at få dem godkendt som avlsdyr i DKK-regi. 

Dyrlæge Thea Kamstrup og dyrlæge Kristian Kamstrup er godkendt hos Dansk Kennelklub, DKK til at tage HD, AA/AD-røntgen. 
Man skal forud for undersøgelsen have købt en rekvisition på Dansk Kennelklubs side Hundeweb for at man skal kunne sende billederne ind. 

Nogle gange kan det være nødvendigt at give dyret en let bedøvelse for at vi kan lave en god optagelse. Derfor anbefaler vi at du har fastet dit dyr i 4-6 timer, hvis det er muligt inden undersøgelsen.

Derudover kan vi foretage røntgenoptagelser af tænderne med vores dentale røntgenanlæg. Det er et vigtigt redskab i forbindelse med tandbehandlinger.