Faren ved det ukendte… Det er typisk frygten for nye ting og situationer, som får de fleste hunde til at reagere frygtsomt ved et dyrlægebesøg. Læs vores gode råd her
Forebyg dyrlægeskræk hos din hund
Tilvæn hunden til at reagere positivt ved dyrlægebesøget. Løsningen på problemet er at introducere hunden for så mange af de elementer, der ellers gør den usikker, allerede inden første dyrlægebesøg. Det er typisk den høje placering på bordet, det at blive fastholdt og undersøgt af en ukendt person samt berøringen fra en masse ukendte objekter – stetoskop, neglesaks, sprøjter osv, som gør hunden usikker. Derudover skal hunden også forholde sig til en lang række af nye sanseindtryk i miljøet, hvor der bl.a. er andre dyrearter.
Hos Herlev Dyrehospital anbefaler vi, at man som hundeejer ganske tidligt vænner sin hund til berøring fra diverse objekter – f.eks. neglesaksen. Derudover er det en god ide at røre hvalpens tænder og ører ofte. Giv masser af godbidder og ros, så hunden forbinder situationerne med noget rart.
Har du spørgsmål til dyrlægebesøget? Ring til os på 44 91 91 44 eller booke en konsultation her
Skab gode oplevelser – allerede fra hvalp af
At en hund reagerer utrygt og usikkert omkring dyrlægen er en adfærd, der kan forebygges eller afhjælpes. Væn hunden til at komme forbi dyrlægen allerede som hvalp. Hvis det er muligt, er det en god ide at lægge den daglige gåtur omkring dyrlægeklinikken, så hunden vænnes til turen derhen. Gå også gerne ind til et hyggeligt visit, hvor hunden får mulighed for at forbinde dyrlægebesøget med noget positivt. Kig ind til dyrlægen, sæt hunden op på klinikkens vægt og giv den en godbid. Lad besøget være ved det – så har hunden fået en positiv og god oplevelse hos dyrlægen.
Kom altid i god tid hos dyrlægen
Hund, ejer og dyrlæge er alle bedst tjente med en rolig oplevelse, hvor undersøgelsen eller behandlingen kan foregå uden utryghed. På selve dagen for konsultation eller behandling, anbefaler vi, at I ankommer til dyrlægen i god tid. Vær som ejer rolig, når I tager afsted, og giv ikke situationen for meget opmærksomhed – hunden skal gerne mærke, at der intet er at være bekymret for. Det gælder også inde i undersøgelseslokalet, hvor vi bestemt anbefaler, at man som ejer ikke ”pylrer” om hunden. Hvis man lægger armen om og læner sig mod hunden, kan det være svært for dyrlægen at foretage behandlingen eller undersøgelsen, og hunden vil typisk føle et større behov for tryghed. Hold gerne kontrol over hunden ved at tage fat i halsbåndet og stå omkring en halv meter fra bordet.
Hvis du ønsker at høre mere om mulighederne for at komme på ”hyggebesøg” hos os på Herlev Dyrehospital, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi finder et tidspunkt, hvor der ikke er særlig travlt i klinikken, og vi sørger for at dyrlægen kan hilse på din hund.