Kulden kommer kravlende, sneen falder og i takt med sæsonskiftet. Men hvad har vinteren af betydning for din hund og hvilke forbehold bør du tage som hundeejer? Læs med her

Vinter: Pas på din hund

Kulden påvirker poter & pels

Hvilken slags pels har din race? Især små hund og hunde med tynd pels eller ingen underpels, skal man være opmærksom på. Jo længere og tykkere pels, jo bedre beskyttelse har hunden mod kulden. Det man kan gøre, for at mindre risikoen for forfrysninger, er at lade gåturen foregå i et frisk tempo, så hunden holder cirkulationen i gang.

  • Salten på vejene er kan være med til at udtørre din hunds poter, som både kan gøre ondt og svie, særligt hvis der er sprækker og revner i poterne. Tør din hunds poter af efter gåture og forebyg forfrysningerne på poter ved at smøre dem ind i potevoks eller salve

 

  • Har du en hund, som går meget langsomt og evt. bruger meget tid på at snuse? så kort turen af, så den ikke bliver for lang eller brug et varmt dækken. Det holder dem både tørre og varme. Lad heller ej hunden stå bundet ude, når det er koldt. Skal din hund være i bilen i mere end kort tid, så sørg for at hunden er pakket godt ind og at bilen er varm.

 

  • Et godt råd, er også at holde din hunds øre tørre, ved fx at tørre dem efter en regnvejrstur. På den måde, undgår du også at din hund får svamp i ørerne

 

Madforgiftning i julen

Jo tættere på julen vi kommer, jo mere oplever vi en stigning i madforgiftninger hos hunde. Der er mange ting, som vi stiller frem som pynt, der faktisk er giftige for vores kæledyr.

 

Chokolade

Chokoladeforgiftning opstår grundet indholdet af theobromin, som nedbrydes særdeles langsommere, end hos mennesket. Når hundens krop forsøger at nedbryde theobromin, dannes der et  toksisk nedbrydningsprodukt, som forårsager opkast, diarré, hjerte- og hjerneforstyrrelser. Symptomerne opstår gerne indenfor 1-4 timer efter indtagelse.

De forskellige chokoladetyper, samt mængden i forhold til hundens større er med til afgøre chokolade forgiftningen intensitet. Ring altid til din dyrlæge hvis du er i tvivl.

 

Julestjerne

Den ellers smukke julestjerne plante indeholder stoffet euphorbin og euphorobon, som er giftig for din hund. Det er saften fra planten som hvis kommer i kontakt med slimhinderne kan virke særligt lokalirriterende. Symptomerne på forgiftningen kan være opkast, savlen, mavesmerter, diarre og temperaturstigning.

 

Madrester fra aftensmaden

Kigger din hund også på dig som om den ikke har spist i ugevis, når du sidder og spiser din aftensmad? Desværre er dét, at dele sine madrester til sin hund ikke den bedste idé og én af de største syndere for at din hund er overvægtig, da mange glemmer at give mindre portioner af fuldkost.

Er din hund overvægtigt? Ring til os, hvis du ønsker en snak hundefoder, der passer til din hund.