Åbningstider:

Man-Ons: 08:00-17:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-17:00

Tidsbestilling:

Telefon: 44 91 91 44
Vagt: ring og følg vejledningen

Praktisk info:

Herlev Dyreklinik ISO certificeredeVi er ISO-certificerede

Øjensygdomme

Vi råder på Herlev Dyreklinik over specialudstyr til diagnosticering og behandling af øjensygdomme og modtager gerne patienter fra henvisende kolleger.
På Herlev Dyreklinik har vi operationsmikroskop, spaltelampe, gonioskop, tonometer etc.

Nogle af de samme øjensygdomme man kan se på mennesker ses også på dyr. Det kan være grå stær, grøn stær, hornhindesår, tørre øjne, tumores, infektion med flere.

Det er vigtigt at der handles hurtigt, hvis dyr har øjenproblemer, da nogle sygdomme kan medføre tab af synet.

På Herlev Dyreklinik er det primært Øjenpaneldyrlæge Nerry Kamstrup der tilser øjenpatienter. Nerry er medlem af øjenpanelet og også godkendt til at udstede øjenlysningsattester til brug i forbindelse med avl.

Øjenlysning

På Herlev Dyreklinik kan Dyrlæge Nerry Kamstrup udstede ECVO-godkendte øjenattester. Nerry Kamstrup er øjenpaneldyrlæge under Dansk Selskab for Veterinær Ophthalmologi. Det er kun øjenpanelets medlemmer, der har den europæiske godkendelse til at lave attester godkendt i hele Europa og Norden.

Øjenattester udstedes efter en såkaldt øjenlysning. Ved øjenlysningen ser dyrlægen efter problemer på øjnene.

Selve øjenlysningen

Under selve øjenlysningen undersøger dyrlægen både den forreste del af øjet og den bagerste del af øjet.
Den forreste del af øjet, hvor man har hornhinde, linse og regnbuehinde øjenlyses med en såkaldt spaltelampe. Spaltelampen bruges til øjenlysningen, da den kan forstørre op til 16 gange forstørrelse og give en meget lokaliseret lyskilde. Det er ikke skadeligt for øjet at få en øjenlysning.

Den bagerste del af øjet øjenlyses med et såkaldt indirekte ophthalmoskop og eventuelt også med et direkte ophthalmoskop. Herved kan man se synsnerven og nethinden.

Øjenlysningsattest

Efter øjenlysningen udfærdiges en attest der fortæller om dyret har arvelige øjensygdomme.

Øjenlysningen bestilles først via rekvistion hos DKK og skal bestilles på Hundeweb.dk

Gonioskopi

Vi har mulighed for at lave en gonioskopi-undersøgelse på Herlev Dyreklinik. Det er en undersøgelse hvor vi undersøger kammervinklen i øjet.
De sygdomme der opstår i kammervinklen giver anledning til grøn stær på hund og kat. Det er det samme som glaucom.

Forhøjet tryk i øjet

Forhøjet tryk i øjet kan vise sig hos visse racer som et arveligt anlæg. Det kan opstå når fx kammervinklen er for snæver, hvorved øjets afløb er nedsat. Symptomer på forhøjet tryk i øjet hos hund og kat, kan være et rødt øje, uklar hornhinde, stor pupil der ikke reagerer på lys og øjensmerter. Det er vigtigt straks at søge dyrlæge, da det kan forårsage en permanent skade på synet.

Øjenbetændelse

Øjenbetændelse hos hund og kat kan ses på flere måder. Når en hund har øjenbetændelse kan man se flere symptomer. Det kan være rødt øje på hunden, at hunden kniber øjet sammen, øjet løber i vand eller andet.
Har din hund symptomer på øjenbetændelse skal den tilses af en dyrlæge for at udelukke fremmedlegemer, hornhindesår eller andet med øjet.
Har din kat øjenbetændelse kan der være flere årsager som også skal udredes hos dyrlægen.