Åbningstider:

Man-Ons: 08:00-17:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-17:00

Tidsbestilling:

Telefon: 44 91 91 44
Vagt: ring og følg vejledningen

Praktisk info:

Herlev Dyreklinik ISO certificeredeVi er ISO-certificerede

CT scanning af hund

Med en CT scanning kan vi se ting, man ellers ikke har mulighed for på almindelige røntgenbilleder.

Hvor et normalt røntgenbillede viser den tredimensionelle krop lagt sammen som et todimensioneltbillede, kan vi med CT-scanneren se patienten i snit.

Mulighed for grundighed

Vi kan fx vælge at vise en hund i 1 mm tykke tværsnit og på den måde få en serie på flere hundrede billeder Det giver os mulighed for at se blandt andet blandt andet næsehule og rygsøjle. Hunde kan ligesom mennesker blive ramt af sygdom, komme ud for ulykker eller få skader, hvor der er behov for en grundig undersøgelse af kroppen.

Internationale eksperter i CT scanning af hund

Hos Herlev Dyreklinik råder vi over en CT scanner, der er i stand til at scanne alle dele af kroppen på din hund, og undersøgelsen bliver vurderet af internationale eksperter i radiologi. Vores scanner er udstyret med den nyeste teknologi og med nye moderne detektorer, hvilket giver fremragende billedkvalitet med en højere opløsning og tydeligere kontrast end hos tidligere scannere. Scanneren er desuden yderst skånsom og dyret bliver udsat for mindre stråling.

CT scanning af hund i Herlev, Husum, Hvidovre og Rødovre

Et effektivt middel til undersøgelse og diagnosticering

Med en CT scanning er vi i stand til hurtigt at lokalisere problemet, hvorefter hunden kan diagnosticeres og behandlingen kan gå i gang. CT scanneren benytter vi både i forbindelse med alvorlige eller komplicerede sygdomme, men også ved mistanke om skader i led og knogler. En CT scanning er en effektiv og præcis måde at diagnosticere din hund på, og efter scanningen tilrettelægger vi den bedste behandling for hunden.

Sådan foregår en CT scanning af hund

Ved en CT scanning, er det utrolig vigtigt, at hunden ligger stille, og vi lægger derfor altid en mild bedøvelse inden scanningen påbegyndes. Af denne grund skal hunden komme fastende. Scanningen fungerer således, at der med røntgenstråler tages en lang række billeder fra alle vinkler. På den måde får vi en tredimensionel optagelse af hundens krop, og vi kan fokusere på den del, skaden befinder sig.

En smertefri behandling uden bivirkninger

En CT scanning er en behandlingsform der giver mulighed for at undersøge alle dele af kroppen, som der normalt kan være komplicerede. Når dit kæledyr får en CT scanning kan vi klargøre eventuelle problematikker især omkring næsehule, pandehule, led og knoglerne. Derudover kan den også benyttes sammen med en kontraundersøgelse på rygmarv og i hjernen.
Undersøgelsen er fuldstændig smertefri og har ingen bivirkninger for dit kæledyr. CT scanning er en behandling der kræver bedøvelse.

Vil du vide mere om CT scanning af hunde?

Du kan ikke selv vurdere, om din hund har brug for en CT scanning, men som dyrlæge med mange års erfaring, er vi eksperter i at vurdere, hvornår en CT scanning er nødvendig. Efter en eventuel scanning er vi i stand til at diagnosticere hunden, hvorefter der kan planlægges et passende behandlingsforløb. Vi scanner desuden også andre kæledyr, herunder blandt andet katte og kaniner.

Klinikken er beliggende tæt på offentlige transportmidler, både bud og tog, og vi har en stor parkeringsplads tilknyttet til vores kunder.

Kig ind forbi klinikken

Vil du vide mere om, hvordan en CT scanning foregår, eller har du spørgsmål til andre ydelser, er du velkommen til at kontakte Herlev Dyreklinik på telefon 44 91 91 44 . Vi er beliggende i Herlev på Herlev Ringvej 9.