Åbningstider:

Man-Ons: 08:00-17:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-17:00

Tidsbestilling:

Telefon: 44 91 91 44
Vagt: ring og følg vejledningen

Praktisk info:

Herlev Dyreklinik ISO certificeredeVi er ISO-certificerede

Kastration af hund

Hvorfor kan det være nødvendigt med en kastration af hund? Nogle hanhunde ændrer adfærd, når de i en alder af 8-10 måneder bliver kønsmodne. De der ændrer sig, kan udvise adfærd som aggressivitet og dominans, især over for andre hanner. Derudover kan rastløsheden også blive udfordrende for selv den mest overskudsagtige hundeejer. Flere udfordringer uden kastration af hund kan være urinmarkering, forsøg på at parre ben og genstande samt flåd fra forhuden. Kastreres hanhunden tidligt, kan det være med til at dæmpe den hanlige opførsel.

Kastration af hund i Herlev, Husum, Hvidovre og Rødovre

To former for kastration

Der er flere muligheder hvis du overvejer en kastration af din hund. Vi tilbyder og rådgiver om begge.

Der findes to former for kastration af hund, nemlig den medicinske og den kirurgiske. Den medicinske kastration fungerer ved at der indlægges et implantat der gør hunden infertil med tiden. Det kirurgiske foregår ved en operation hvor hundens testikler fjernes helt.

Vi får mange spørgsmål om forskellen på disse to former for kastration af hund, du kan derfor læse mere om de to metoder nedenfor.

Medicinsk kastration

En medicinsk kastration er et alternativ til den kirurgiske og kan vælges, hvis hanhunden er sund, rask og kønsmoden. Ved en medicinsk kastration indlægges et implantat, der løbende frigiver et stof, der gør at hunden bliver midlertidig infertil. Stoffet dæmper produktionen af sædceller og hanlige kønshormoner, og effekten holder 6-12 måneder afhængigt af implantatet. Er man tilfreds med effekten, og ønsker man at bibeholde den kemiske kastration, kan et nyt implantat lægges ind, eller man kan vælge en kirurgisk kastration af hund.

Kirurgisk kastration af hund

Her er effekten permanent modsat den kemiske kastration. Dyrlægen skærer ind lige over testiklerne og fjerner dem helt, mens hunden er bedøvet. Indgrebet er simpelt, og testiklerne fjernes gennem et lille snit lige foran scrotum. Efter fjernelsen af testiklerne syes huden med selvopløselige sting inde i huden. I mange tilfælde lægger hunden slet ikke mærke til stingene, men i nogle tilfælde tilbyder vi en krave med hjem, så hunden ikke kan slikke sig i såret. 7-10 dage efter indgrebet kommer hunden til kontrol, så vi er sikre på, at helingen foregår som den skal, og at hunden har det godt.

Vi tilbyder begge af disse typer kastration af hund, og rådgiver dig gerne inden.

Vil du vide mere?

Efter operationen sænkes hundens stofskifte, og der er derfor risiko for at hunden bliver overvægtig. Overvægt kan forhindres ved at benytte den rette fodertype, begrænse måltidsstørrelse og lufte hunden jævnligt, så den får nok motion. Overvejer du em kastration af hund, så er du velkommen til at kontakte os på nedenstående informationer.

Vil du vide mere, så kontakt Herlev Dyreklinik i Herlev på 44 91 91 44 eller send en til mail info@herlevdyreklinik.dk.