Åbningstider:

Man-Ons: 08:00-17:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-17:00

Tidsbestilling:

Telefon: 44 91 91 44
Vagt: ring og følg vejledningen

Praktisk info:

Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening

Vaccination

Vaccination hund

Hvorfor skal hunde vaccineres?

Nyfødte hvalpe er beskyttede af deres mødres antistoffer det første stykke tid, som de i starten får gennem mælken, når de dier. Men efter hvalpenes 8. leveuge, er antistofferne fra mælken så få, at de ikke længere er beskyttede. Hos Herlev Dyreklinik anbefaler vi derfor, at hvalpe vaccineres første gang, når de er 8 uger.

På samme måde som ved mennesker, vaccinerer man hunde for at beskytte dem mod smittende og alvorlige sygdomme. Ved at vaccinere hunden mod bestemte sygdomme, bliver hunden i stand til selv at danne antistoffer, der beskytter den overfor sygdommen.

Hvalpe bør vaccineres mod:

  • Hundesyge (D)
  • Leverbetændelse (H)
  • Parvovirus (P)
  • Parainfluenza (Pi)
  • Leptospirose (L4)

Ved enhver vaccination vil der desuden indgå en sundhedsundersøgelse af hvalpen/hunden.

Vaccinationsforløb

Ovennævnte sygdomme kan der vaccineres mod som en kombinationsvaccine (DHPPiL4). Her består forløbet af 2-3 vacciner, der gives med ca. 4 ugers mellemrum. Denne kombination gives både til hvalpe eller til voksne hunde, hvor vaccinationsstatussen ikke kendes. Efter sidste grundvaccination, skal hunden revaccineres med kombinationsvaccinen når hunden er ca. 1 år. Efterfølgende bliver hunden indkaldt til et årligt sundhedseftersyn. DHP-vaccinen skal boostes hvert tredje år, hvorimod parainfluenza og leptospirose skal boostes årligt.

Ved udenlandsrejser med hund, skal hunden desuden have en Rabies-vaccine (imod hundegalskab), som er en sygdom, der er livsfarlig for mennesker og ses i flere lande uden for EU.

Kontakt Herlev Dyreklinik

Har du spørgsmål til vacciner, sygdomme eller andet, er du til hver en tid velkommen til at kontakte Herlev Dyreklinik på telefon 44 91 91 44. Klinikken finder du på Herlev Ringvej 9 i Herlev.

Tag en snak med os om din hunds sundhed, og lad os rådgive dig om et eventuelt vaccinationsforløb.

Vaccination af kat

Hvorfor vaccinere sin kat?

Ved at vaccinere din kat, beskytter du den mod en flere alvorlige, og i nogle tilfælde dødelige, sygdomme. Killinger er fra deres fødsel immune overfor sygdomme, da de ved at die ved deres mor, får tilført en mængde antistoffer gennem mælken. Ved 11-15-ugers alderen ophører antistofferne, men ved at vaccinere katten, gør man den i stand til selv at danne de relevante antistoffer. Er killingens mor ikke vaccineret, anbefaler vi den første vaccine ved 8-ugers alderen, men ellers kan man vente til killingen er 12 uger.

Vi vaccinerer som standard imod:

  • Kattesyge
  • Katteinfluenza – herpes- og calicivirus
  • Katteleukæmi (hvis katten også kommer ud)

Derudover vaccinerer vi i nogle tilfælde imod andre sygdomme fx rabies ved udenlandsrejse med katten

Ved enhver vaccination vil der desuden indgå en sundhedsundersøgelse af killingen/katten.

Vaccinationsforløb

Efter første vaccine ved 12 ugers-alderen, vaccineres katten igen ca. 4 uger efter for at opnå fuld beskyttelse. Herefter skal katten først vaccineres igen, når den er er fyldt 1 år. Efter 1 års vaccinen, vil katten være beskyttet mod sygdommene mellem 1 år og 3 år.

Er du i tvivl om, om din kat skal vaccineres?

Er du i tvivl om, om en vaccine er nødvendig, eller vil du vide mere ved om de mange fordele, der er ved at vaccinere din kat, er du velkommen til at kontakte Herlev Dyreklinik på 44 91 91 44 . Vi deler med glæde ud af vores faglige viden og professionelle erfaring. Kom forbi vores klinik på Herlev Ringvej 9 og giv din kat de bedste forudsætninger med en vaccination.