Åbningstider:

Man-Ons: 08:00-17:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-17:00

Tidsbestilling:

Telefon: 44 91 91 44
Vagt: ring og følg vejledningen

Praktisk info:

Herlev Dyreklinik ISO certificeredeVi er ISO-certificerede

Patienter der skal bedøves

Skal dit kæledyr i narkose, skal du være opmærksom på at det ikke må have adgang til mad fra klokken 22 aftenen før. OBS kaniner skal ikke faste!

Bemærk at det gælder for patienter til planlagte operationer. Er vi nød til akut at operere kan denne procedure afviges.

Indlæggelse om morgenen

Patienter til operative indgreb skal indlægges imellem klokken 8 og 9 om morgenen. De skal være fastende fra aftenen inden klokken 22, men må have fået vand indtil 2 timer før. Inden du kommer med dyret bedes du lufte dyret hjemmefra. Alle dyr der skal i narkose får foretaget en kredsløbsundersøgelse og vejes. De fleste patienter vil blive givet en forbedøvelse.

Narkose

Der er forskel på måden patienter bedøves på. Nogle patienter ligger i narkose med en bedøvelsesgas. Det foregår ved at at dyret har et rør nede i luftrøret der sikrer at vi kan overvåge vejrtrækning og styre mængden af bedøvelsesgas. Andre patienter er bedøvet ved hjælp af injektioner, indsprøjtninger. Enten via total intravenøs anæstesi (TIVA) eller intramuskulært. Det vil typisk være katte og mindre dyr til mindre indgreb, men også patienter til CT-undersøgelser. Disse patienter overvåges naturligvis også.

De fleste patienter har fået ilagt venekateter og ligger derfor med drop. Dette er med til at give en større sikkerhed under operationen.

Mens dyret er bedøvet ser vores veterinærsygeplejerske efter om ørerne er i orden og om der trænges til at blive klippet kløer.

Hjemsendelse

De fleste patienter kan udskrives allerede samme eftermiddag. Efter operationen vågner de stille op efter narkosen under overvågelse af en veterinærsygeplejerske og kan derefter flyttes tilbage til det bur som patienten blev indlagt i. Som regel ringer vi til dig efter operationen og fortæller hvordan det er gået. Når du kommer og henter dyret har vi forberedt en pakke med medicin til efterbehandling til dig, eventuelt en krave eller andet der er nødvendigt for at sørge for ro til operationssåret.

Samtidigt giver vi dig en vejledning og aftaler hvornår vi skal se patienten igen til efterkontrol og fjernelse af sting.

Det er vigtigt for os at du er tryg, så du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for at tale med dyrlægen der har opereret dit dyr.