Åbningstider:

Man-Ons: 08:00-17:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-17:00

Tidsbestilling:

Telefon: 44 91 91 44
Vagt: ring og følg vejledningen

Praktisk info:

Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening

Sterilisation af hund

Hvorfor sterilisere?

En hyppig årsag til en sterilisation af hund er, at ejerne ikke ønsker, at deres hund bliver drægtig. Er din hund ofte sammen med andre hunde, behøver du således ikke bekymre dig om risikoen for drægtighed. Der er dog også andre fordele ved en sterilisation af din hund, herunder blandt andet beskyttelse mod brystkræft og kræft i æggestokkene, da man ved indgrebet enten fjerner æggestokkene eller både æggestokke og livmoder. Desuden fjernes risikoen for livmoderbetændelse. Udover de åbenbare fordele, oplever mange hundeejere også, at deres hund bliver roligere og strejfer mindre, da den ikke kommer i løbetid, men følgevirkningerne varierer naturligvis fra hund til hund.

En sterilisation af hund kommer med mange gode fordele.

Bivirkninger ved sterilisation af hund

Operationen kan påvirke hundens stofskifte op til 25%, hvilket kan medføre, at hunden forbrænder mindre end normalt. Du bør derfor være opmærksom på overvægt efter en sterilisation af din hund, hvilket du imødekommer ved at tænke over fodertype, måltidsstørrelse samt ved at sørge for, at hunden får rigeligt med motion hver dag.

Sådan foregår indgrebet

Sterilisation af hund foregår via operation, hvor tæven bedøves. Dyrlægen fjerner med et snit i bughulen æggestokkene, og tæven sendes hjem allerede samme dag. I langt de fleste tilfælde fjerner vi kun æggestokke, da det er det mest skånsomme. Vi tjekker dog altid livmoderen under operationen, og i nogle tilfælde vælger vi at fjerne den, hvis der er forandringer i livmoderen. Efter 10 dage skal hunden til et kontroltjek, hvor dyrlægen sikrer sig, at helingsprocessen er foregået som det skal. Efter en sterilisation af hund ordineres der altid smertestillende medicin samt ofte en plastikkrave eller en bodystocking, så hunden ikke kan klø i eller slikke sig på såret.

I trygge hænder

Under hele indgrebet er tæven tilsluttet den nyeste form for overvågning. Vi overvåger både hjerte puls, vejrtrækning, blodtryk, temperatur, CO2 og iltmætning i blodet. Din hund er altså i trygge hænder gennem hele processen, fordi vi kan handle hurtigt, hvis der sker noget uventet.

Vi bruger den sikreste bedøvelse som findes (Sevofluran) som også anvendes på de humane hospitaler.

Har du spørgsmål til sterilisation af hund?

Vil du vide mere om sterilisation af hund, eller har du spørgsmål til vores andre ydelser, er du til hver en tid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak. Herlev Dyreklinik er beliggende på Herlev Ringvej 9 i Herlev, og vi kan kontaktes på 44 91 91 44.

Læs blandt andet om sterilisation af kat